Εκδήλωση στη μνήμη του συντρόφου Γιάννη Γιαννατσή

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 18:30 στο κατειλημένο πρώην ΠΙΚΠΑ, ενημέρωση – συζήτηση – προβολή φωτογραφικού υλικού με θέμα:

Από τα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού ως τις γειτονιές των μητροπόλεων: Εξέγερση – Αντίσταση – Αυτοοργάνωση

Αφιερωμένη στη μνήμη του συντρόφου Γιάννη Γιαννατσή που αγαπούσε τη ζωή, πάλευε για μια άλλη σχέση με τον κόσμο και την αλλαγή του κόσμου μέσα από το συλλογικό και την αυτοοργάνωση στις γειτονίες μας.

posters2

Από το αποχαιρετιστήριο κείμενο του ΚΧΥ “Συναντηθήκαμε μαζί με τον Γιάννη στη Λαϊκή Συνέλευση των Πετραλώνων – Θησείου – Κουκακίου, μαζί του μπήκαμε στο εγκαταλειμμένο πρώην ΠΙΚΠΑ στα Άνω Πετράλωνα για να δημιουργήσουμετον Ανοικτό Κοινωνικό Χώρο για την Υγεία, του οποίου αποτέλεσε ζωντανό κομμάτι: στις συνελεύσεις, στις εκδηλώσεις, στα εργαστήρια και στις παρεμβάσεις σε νοσοκομεία, γειτονιές και αμφιθέατρα. Ο Γιάννης ήταν παρών από την πρώτη ημέρα της κατάληψης του ΠΙΚΠΑ και συμμετείχε αδιάλειπτα όλα αυτά τα χρόνια και έδωσε πολλά. Ιδέες και προτάσεις στις συνελεύσεις, αμεσότητα στις εξορμήσεις και τα μοιράσματα κειμένων, κόπο, χρόνο και τεχνογνωσία στις εργασίες συντήρησης, ενθουσιασμό και κουράγιο στις δύσκολες στιγμές. Μας ζέστανε με το αστείρευτο χιούμορ του. Η τετριμμένη ρήση «θα ζει μέσα στους αγώνες μας» στην περίπτωσή του έχει συγκεκριμένη διάσταση: Το κουράγιο, η αισιοδοξία του και το γέλιο του είναι μια πολύτιμη παρακαταθήκη που θα αντηχεί για πάντα στο ΠΙΚΠΑ

Αφήστε μια απάντηση