Ενημέρωση από την εκδήλωση του κοινωνικού χώρου για την υγεία για το φάρμακο.

Παρά τη ζέστη της ημέρας καμιά 70αριά άτομα βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Μερκούρη για να συμμετάσχουν στην εκδηλωση, του κοινωνικού χώρου για την υγεία, για το φάρμακο. Η εισήγηση λίγο εκτεταμένη σε χρόνο αλλά αρκετά αναλυτικής ως προς τις θεματικές που έπιασε, συνοδεύτηκε και από μικρό οπτικοακουστικό υλικό το οποίο διαπραγματευόταν το ζήτημα των φαρμακοβιομηχανιών.
Η συζήτηση που ακολούθησε δεν εμβάθυνε επάνω στα θέματα τα οποία τέθηκαν, επιβεβαιώνοντας την αρχική ανάγκη ενημέρωσης γύρω από ζητήματα όπως αυτά της πολυφαρμακίας, των γενοσήμων, εν τέλει του ίδιου του τρόπου διάρθρωσης του συστήματος υγείας που ακούει στο όνομα ΕΟΠΥΥ. Το ζήτημα των πατεντών (από άποψη πολιτικής στόχευσης) όσο και οι εναλλακτικές θεραπείες με βότανα (από άποψη άρνησης των χημικών σκευασμάτων) συνοψίζουν κάποιες από τις τοποθετήσεις που κατατέθηκαν, με το τελευταίο θέμα να υπάρχει σαν προοπτική να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε ξεχωριστή εκδήλωση του χώρου από τον Σεπτέμβριο.
Η εισήγηση της εκδήλωσης ηχογραφήθηκε και μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ. Να υπενθυμίσουμε ότι η εισήγηση συνοδευόνταν και από την προβολή slides, οπότε κάποια νοηματικά κενά που μπορεί να παρουσιαστούν στον ακροατή του παραπάνω αποσπάσματος οφείλονται σε αυτό.

1 comment for “Ενημέρωση από την εκδήλωση του κοινωνικού χώρου για την υγεία για το φάρμακο.

  1. log
    17/07/2012 at 14:00

    Να προσθέσω μόνο ότι τέθηκε και το ζήτημα του τι κάνουμε εμείς ως αποδέκτες των υποβαθμισμένων υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ, και πως αντιμετωπίζουμε την ελλειπή πρόσβαση στα φάρμακα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.