Μ’ ένα σμπάρο δυό τρυγόνια

Αυτή την Τετάρτη 23/6 στις 18.00 imageστο φυτοθεραπευτικό εργαστήρι του Κοινωνικού Χώρου για την Υγεία, σε συνέχεια της προβολής του προηγούμενου μήνα σχετικά με την βιοποικιλότητα, θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ “Μ’ ένα σμπάρο δυό τρυγόνια” σχετικά με το παράνομο ανοιξιάτικο κυνήγι των τρυγονιών στα Επτάνησα:

Πρόκειται για ένα χιουμοριστικό ντοκιμαντέρ που αφορά στη σύγκρουση ανθρώπου και φύσης, εξετάζοντας μια παρωχημένη παράδοση: την ανοιξιάτικη λαθροθηρία.

Το «Μ’ ένα Σμπάρο δυο Τρυγόνια» αμφισβητεί το κοινωνικό κατεστημένο της λαθροθηρίας που εμμένει για δεκαετίες στα Ιόνια νησιά. Δίνει φωνή σε όσους σιωπούν στην τοπική κοινωνία χρόνια τώρα. Συνεισφέρει ένα μικρό «λιθαράκι» στην παύση της δραματικής μείωσης ενός, έως πριν δυο δεκαετίες, κοινού είδους πουλιού.

Κάθε άνοιξη, εκατομμύρια Τρυγόνια ταξιδεύουν με εκατοντάδες άλλα είδη πουλιών χιλιάδες χιλιόμετρα από την Αφρική στην Ευρώπη με σκοπό να ζευγαρώσουν, περνώντας πάνω από τα Ιόνια νησιά.

Κάθε άνοιξη, εκατοντάδες τουφέκια στήνουν… καρτέρι στους λόγγους των νησιών και τα περιμένουν.

Αν και απαγορευμένο από το 1985, το ανοιξιάτικο κυνήγι συνεχίζεται κανονικά στα Ιόνια νησιά – μια αντρική «παράδοση» που ξεκίνησε από την ανάγκη για τροφή, αλλά με τα χρόνια μετατράπηκε σε χόμπι.

Τα Τρυγόνια όμως μειώνονται σε επικίνδυνο βαθμό και οι φωνές ενάντια στη λαθροθηρία πληθαίνουν. Αλλά τα τουφέκια επιμένουν…

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τις συντελέστριες της ταινίας.

Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί!
Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα

Μη διστάσετε να προωθήσετε σε τυχόν ενδιαφερόμενες/ους.

Ομάδα “φυτοθεραπευτικό εργαστήρι”

Κοινωνικός Χώρος για την Υγεία

Αφήστε μια απάντηση